21 Ağustos 2008 Perşembe

CEVİZLİ KADAYIF...


CEVİZLİ KADAYIF
500 GR.TEL KADAYIF
100 GR.TEREYAĞI
BOL CEVİZ
ŞERBETİ:
3 BARDAK SU
3,5 BARDAK ŞEKER
YAPILIŞI:
TEL KADAYIF, YAPILACAK OLAN TEPSİDE, ERİTİLEN TEREYAĞINDA İYİCE PARÇA PARÇA YAPILIR İKİYE BÖLÜNÜR ALTA İYİCE BASTIRA BASTIRA YERLEŞTİRİLİR.ÜZERİNE BOL CEVİZ DÖKÜLÜR.KALAN YARISIDA ÜZERİNE BASTIRA BASTIRA YERLEŞTİRİLİR.OLABİLDİĞİNCE İNCELTMEYE ÇALIŞIN.175 DERECELİ FIRINDA ALTI ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.
ÖNCEDEN PİŞİRİLİP SOĞUTULAN ŞERBETİMİZ SICAK KADAYIFIMIZIN ÜZERİNE DÖKÜLÜR.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: