28 Ağustos 2008 Perşembe

KATIKLI DOLMA...




MERHABALAR,
ARKADAŞLAR BURALAR ÇOK SICAK.ARTIK YANMAYA BAŞLADIK BİZ.BU MEVSİMDE BÖYLE ISINIRSAK YAZIN NE YAPACAĞIZ BİLMİYORUM.ŞEHİR OLARAK SEVİYORUM DİYARBAKIR’I…AMA SICAĞIYLA NASIL UĞRAŞACAĞIZ BAKALIM.EN SICAK DÖNEMLERDE KAÇMAK LAZIM BURALARDAN.
EN SEVDİĞİM,CANIM ARKADAŞIM,ARZU BİR TARİF VERDİ GEÇEN GÜN.DİYARBAKIR’DA ÇOK SIK YAPILAN AMA ASIL BİTLİS YEMEĞİ OLAN ‘’KATIKLI DOLMA’’TARİFİ…BESTE’NİN HOŞUNA GİDECEĞİNİ DÜŞÜNÜP HEMEN DENEDİM.ARKADAŞLAR SÜPER OLDU.BULGURUN DOLMALARA ÇOK YAKIŞTIĞINI BİLİRDİM AMA HİÇ DENEMEMİŞTİM.UMARIM SİZLERDE DENER VE BEĞENİRSİNİZ.EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ İÇİNE REYHAN KONULMASI.MUTLAKA KOYMAYA ÇALIŞIN.CANIM ARKADAŞIM ARZU'YA BU TARİF İÇİN TEKRAR ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM...
O GÜZEL YORUMLARINIZI OKURKEN SİZE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM,HATIRLATAYIM DA BOŞA GİTMESİNJ
SPORA BAŞLAYACAĞIMIZ BU HAFTA(ARZU,BAHAR VE BEN),SİZLERİN KOLAYGELSİN DİLEKLERİNİZE İHTİYACIM VAR.HEPİNİZİ KUCAKLIYORUM.
SEVGİYLE KALIN-MUTLU KALIN….
-KATIKLI DOLMA…-
- 4 ADET KABAK,
- 250 GR KIYMA,
- 1 AiDA ÇAY BARDAĞI İNCE BULGUR
- 1 SOĞAN,
- TUZ,KARABİBER,
- REYHAN
- MALZEMELER DOLMA HARCI GİBİ HAZIRLANIR.İKİ PARMAK ENİNDE HALKALAR KESİLMİŞ KABAKLARIN İÇİ BİRAZ OYULUR.TENCEREYE OTURTTUĞUMUZ KABAKLARIN İÇİ,HAZIRLADIĞIMIZ DOLMA HARCI İLE DOLDURULUR.PİŞTİKTEN SONRA ÜSTÜNE,SARIMSAKLI YOĞURT VE SALÇALI SOS DÖKÜLÜR…
AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok: