21 Ağustos 2008 Perşembe

LAZANYA...




LAZANYA
12 ADET LAZANYA
2Y.KAŞ.SIVI YAĞ
2 ADET ORTA BOY SOĞAN(RENDELENMİŞ)
3 ADET DOMATES
1 Y.KAŞ SALÇA
250 GR.KIYMA
1 KÜP DANA BULYON
1 HAVUÇ(RENDE)
300 GR.ESKİ KAŞAR(RENDE)
BİRER TUTAM TUZ,KARABİBER,KARANFİL,ŞEKER.
KIYMALI HARCI
HAVUÇ VE SOĞAN YAĞDA PEMBELEŞTİRİLİR,KIYMA İLAVE EDİLEREK 10 DK.KAVUR.BULYON,TUZ,KARABİBER,KARANFİL,DOMATES VE SALÇA EKLENİR.SUYUNU ÇEKİNCE ŞEKER İLAVE EDİLİR VE ALTI KAPATILIR.
BEŞAMEL SOS
2 Y.KAŞ UNU,2 Y.KAŞ YAĞDA KAVURURUZ.3 SU BARDAĞI SÜTÜ TOPAKLANMADAN MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR KARIŞTIRIRIZ.TUZ VE KARABİBER EKLEYİP ALTINI KAPATIRIZ.
HAZIRLANIŞI
LAZANYAYI SUDA HAŞLARIZ.BORCAMA 3 ADET LAZANYAYI YANYANA DİZER ÜZERİNE SIRAYLA ÖNCE KIYMALI HARCI,BEŞAMEL SOSU VE EN SON RENDELENMİŞ PEYNİRİ EKLER,İKİNCİ SIRA LAZANYAYI DİZERİZ.3 KAT YERLEŞTİRDİKTEN SONRA ÜST KATA BEŞAMEL SOS VE PEYNİRİ DÖKÜP 180- 200 DERECEDE FIRINDA ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR...

Hiç yorum yok: