28 Ağustos 2008 Perşembe

VİŞNELİ CHEESE CAKE...






VİŞNELİ CHEESE CAKE
ALTI İÇİN:
-2 PAKET BURÇAK BİSKÜVİ
-125GR.SANA YAĞI
KREMASI:
-4 YUMURTA
-3 KUTU LABNE VEYA 500GR TUZSUZ LOR PEYNİRİ
-3 YEMEK KAŞ.YOĞURT
-VANİLYA HEPSİNİ MİXERLA KARIŞTIR.
ÜSTÜ İÇİN:
-1 PAKET DONDURULMUŞ VİŞNE
-1/2 LİTRE VİŞNE SUYU
-3 KAŞIK MISIR NİŞASTASI
YAPILIŞI:BİSKÜVİLER IN HALİNE GETİRİLİR.ERİMİŞ YAĞ İLE İYİCE ISLATILIR.KALIBA YAYILIR.MİXERLE KREMA HALİNE GELEN BEYAZ HARÇ,BİSKÜVİLERİN ÜSTÜNE DÖKÜLÜR.100 DERECE FIRINDA 2 SAAT PİŞİRİLİR.BAŞKA TARAFTA VİŞNE SUYUNUN İÇİNE NİŞASTA KONUR VE İYİCE PİŞİRİLİR.ATEŞTEN ALINDIKTAN SONRA DONDURULMUŞ VİŞNE KONUR.FIRINDAN ÇIKAN ILIK KEKİN ÜSTÜNE VİŞNELİ HARÇ DÖKÜLÜR.BUZDOLABINA KONULUR. AFİYET OLSUN.....


MERHABALAR ARKADAŞLARIM,UZUN ZAMANDIR BU TARİFİ EKLEMEK İSTİYORDUM.İSTANBULADA FOTOĞRAFLARINI GÖTÜRMÜŞTÜM AMA FIRSAT OLMADI.UMARIM SİZLERDE DENER VE BEĞENİRSİNİZ.BENİM VAZGEÇEMEDİĞİM BİR TAT.YORUMLARINIZI BEKLİYORUM....

Hiç yorum yok: