28 Ağustos 2008 Perşembe

KAHKE-BAYRAM ÇÖREĞİ...




KAHKE-BAYRAM ÇÖREĞİ...
-500GR.UN
-125GR.MARGARİN
-1 SU BARD.ZEYTİNYAĞI
-1 SU BARD.SÜT
-2 SU BARD.ŞEKER
-KARBONAT
-2 ÇAY KAŞIĞI YENİBAHAR,MAHLEP,DAMLA SAKIZI,KARANFİL,TARÇIN,MUSKAT,ZENCEFİL
1PAKET VANİLYA
YAPILIŞI:MARGARİN ERİTİLİR,ZEYTİNYAĞI İLE KARIŞTIRILIR.SÜT,ŞEKER VE UN(BİZ BİRAZ TAM BUĞDAY UNU DA EKLEDİK) İLE HAMUR YAPILIR.YAĞLAR DA EKLENİR.BAHARATLAR DA KARIŞTIRILARAK KULAK MEMESİNDEN DAHA YUMUŞAK BİR HAMUR YAPILIR(UN ÖLÇÜYE GÖRE BİRAZ FAZLA ALIYOR,EKLEME YAPABİLİRSİNİZ).CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARILIP HAFİF ISLATILMIŞ SUSAMA BATIRILIP,ÇÖREK KALIBINDA ŞEKİL VERİLİR.175 DERECE FIRINDA PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN.....
BU ÇÖREK İSKENDERUNDA VE ÇEVRESİNDE BAYRAMLARDA YAPILIR.1-2 AY DAYANIR.BAHARATLARIN FARKLI AROMASIYLA İNANILMAZ LEZZETLİ BİR ÇÖREKTİR.BU ÇÖREK MAYALI DA YAPILABİLİR...
UMARIM BEĞENİRSİNİZ.DENERSENİZ EĞER YORUMLARINIZI BEKLİYORUM ARKADAŞLAR....SEVGİYLE KALIN-MUTLU KALIN....

Hiç yorum yok: