28 Ağustos 2008 Perşembe

BAYRAM ÇÖREĞİ (KÖMBE)...


BAYRAM ÇÖREĞİ (KAHKE) ...
1 KG. UN
1 BÜYÜK SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET MARGARİN(BEN YARIM PAKET MARGARİN KULLANDIM GERİSİ SIVI YAĞ) 2,5 SU BARDAĞI ŞEKER( 2 DE OLABİLİR)
BAHARAT(ÇÖREK BAHARATI-TARÇIN,ZENCEFİL,KARANFİL,DAMLA SAKIZI,..)
1 PAKET İNSTANT MAYA
KARBONAT.
BÜTÜN MALZEMALER KARIŞTIRILIR.15 DAKİKA BEKLETİLİR.DAHA SONRA VARSA KAHKE KALIBIYLA YOKSA BAŞKA BİR KALIPLA ŞEKİL VERİLİR.ISLATILMIŞ SUSAMA BATIRILIP TEPSİYE DİZİLİR. AFİYET OLSUN.... BU TARİF,ANNEMİN ARKADAŞI BENİM DE ÇOK SEVDİĞİM GÜZİN SARIKAYA TEYZEME AİT.BİLİYORSUNUZ İSKENDERUN'LUYUM.ANNEANNEMLERİN YAYLADA EVLERİ VAR.ÇOCUKLUĞUMUZ YAZLARI HEP ORADA GEÇTİ.TEMİZ HAVA.DOĞAL GIDALAR.BESTE'DE GÖRSÜN DİYE İKİ SENEDİR UĞRAMAYA ÇALIŞIYORUZ.HER NE KADAR 2-3 GÜN OLSA BİLE,O ÇAM KOKUSUNU ALMASI BİRAZDA OLSA İÇİMİ RAHATLATIYOR. İSKENDERUN,ANTAKYA VE CİVARINDA BU ÇÖREK BAYRAM ÖNCESİ YAPILIR.BAYRAMLARDA ZİYARETE GELENLERE TATLI DIŞINDA ÇAY İLE BU ÇÖREK DE İKRAM EDİLİR.BAHARATI ORALARDA HAZIR KARIŞIK SATILIR.EĞER İSTEYEBİLECEĞİNİZ BİRİLERİ VARSA MUTLAKA EDİNİN.BAŞKA KURABİYELERDE DE KULLANILABİLİR.AYRICA İNTERNETTEN DE http://www.yoresel-urunler.com/urun_detay.asp?pid=10643 BU ADRESTEN ALABİLİRSİNİZ.KÖMBE BAHARATI OLARAK TA GEÇER. YİNE DAHA ÖNCE YAPTIĞIM KAHKE,BAYRAM ÇÖREĞİ,MAMUL,GEREBİÇ TARİFLERİNİDE İNCELEYEBİLİRSİNİZ. GÜZİN TEYZEME ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM TARİF İÇİN.VAZGEÇİLMEZLERİM ARASINDA.DENERSENİZ SONUÇLARINIZI PAYLAŞMANIZI İSTERİM.GÖRÜŞMEK ÜZERE. SEVGİYLE KALIN-MUTLU KALIN...

9 yorum:

serinmavi dedi ki...

Hayırlı ramazanlar dilerim...
Selamlar...

Sevgiler....

banu kırmızıgül dedi ki...

canım benim nasılsın. kahkeyi senin tarifinle mutlaka deniyeceğim canım ellerine sağlık öptum sevgilermle..

akasyakokusu dedi ki...

Ebru'cum merhaba canım güzelim..Bana uğramışsın yorum onayı kaldırınca maile ileti istemiştim..Şimdi gördüm çantama yorum yazmışsın..Saol canım eksik olma emi bir bakayım başka bir yere daha yazmışmısın aman mahçup olmayım..
Blogcunuda gördüm bana yazarsan blogspotunla yaz emi..Bir koşu gelirim bende..Evde az işim var halledeyim zaten ramazanda başlıyor nasıl başa çıkacağım üç çocukla okulda başlar..Neyse bakarız çaresine..Demek sen Diyarbakır'dasın yakınız birbirimize ben Mardin merkezdeyim bende..Arada bir geliyoruz hastaneye falan..Canım şimdilik kalkayım ben sabah beri beş kg börülce ayıkla pişir soğut poşetle uğraştım..inan belim tutuldu dinleneyim biraz görüşürüz kocaman sevgiler sana..

akasyakokusu dedi ki...

pardon canım kömbe nefis görünüyor..ellerine sağlık ben ılık severim soğumadan yürüteyim birkaçını...
Hayırlı ramazanlar kocaman sevgiler..

akasyakokusu dedi ki...

Günaydın güzelim..Dün akşam ikinci yorumunu gördüm..Canım dahası o kadar iade uğramam gereken arkadaşlar vari kime gittim ne yazdım bilemiyorum..
Evet ben Mardin'deyim merkezde..Dünde yazmıştım Diyarbakır yolundan girişte bp akaryakıt istasyonu var hemen arkasındaki binadayım..Tekrar gelirsen buyur başım gözüm üstüne misafirim ol görüşelim tanışalım..
Dünyada tatlı dilden muhabbetten güzel başka şey yoktur değilmi..
Ramazanın hayırlı olsun sevgiler kocaman..

Disalce dedi ki...

canım tatilden döndüm.....hayırlı olsun yeni sayfa açmışsın......çok iyi olmuş...spota gelmene çok sevindim.......

kömben nefis görünüyor..ellerine sağlık......

öpüyorum seni..hayırlı ramazanlar....

SOFRAM dedi ki...

Canım merhaba kömben harika görünüyor, ben de yaparım bayramlarda mutlaka, uzun süre bayatlamaması da en güzeli, ellerine sağlık güzelim...
Canım hayırlı ramaznlar ve bereketli iftar sofraları diliyorum, öptüm güzelim sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

elmalı yok burda :))) Blogcuya eklenmiş :)))

ebrumm bayram çöreğinde enfes olmuş...

öpüyorum seni

Şenay dedi ki...

ben de Antakyalıyım kömbeyi iyi bilirim.:)